2021-ben, amikor az első saját üzletemet megnyitottam- első és legfontosabb szempontom az volt, hogy valami különlegeset alkossak!
Valamit, amiben egyedi leszek.
Hosszú hónapok kísérletezgetése után született meg, saját egyedi és egyetlen gofri receptem.
Zámbó Kata
Tulajdonos – DreamCream
Bemutatkozó videó
Buborék gófri eredete
Tojás gofri, tojásgyümölcs, tojásfelfújt, buborék gofri – ez csak néhány elnevezése ennek az alapvető hongkongi utcai snacknek.
A buborék gofri először az 1950-es években jelent meg a hongkongi város utcáin, hogy felhasználhassák azokat a törött tojásokat, amelyeket nem lehetett eladni. Ezeket a tojásokat ahelyett, hogy kidobták volna, tésztává keverték liszttel, cukorral és elpárologtatott tejjel. Gofrisütőbe öntötték, és faszén lángon megsütötték.
A gofri jellegzetes megjelenésének elérése érdekében a formát azonnal megfordították, amint a tésztát beleöntötték. Az eredmény egy finom gofri volt, amely kívül ropogós, belül puha volt.
A rágcsálnivalót feltaláló vállalkozó szellemű boltosok gondoskodtak arról is, hogy a tömegek számára megfizethető legyen. A gofrisütő miniatűr tojások tömegét hozta létre, amelyeket könnyen szét lehetett törni és külön buborékként megvásárolni.
Ez a snack annyira népszerűnek bizonyult, hogy hamarosan Hongkong szinte minden utcasarkán árúlták.