Slovenský Sk | Čeština Cz | Română Ro

Rólam

2021-ben, amikor az első saját üzletemet megnyitottam- első és legfontosabb szempontom az volt, hogy valami különlegeset alkossak!
Valamit, amiben egyedi leszek.
Hosszú hónapok kísérletezgetése után született meg, saját egyedi és egyetlen gofri receptem.
Zámbó Kata

Zámbó Kata

Tulajdonos – DreamCream

Bemutatkozó videó

Buborék gófri eredete

Tojás gofri, tojásgyümölcs, tojásfelfújt, buborék gofri – ez csak néhány elnevezése ennek az alapvető hongkongi utcai snacknek.

A buborék gofri először az 1950-es években jelent meg a hongkongi város utcáin, hogy felhasználhassák azokat a törött tojásokat, amelyeket nem lehetett eladni. Ezeket a tojásokat ahelyett, hogy kidobták volna, tésztává keverték liszttel, cukorral és elpárologtatott tejjel. Gofrisütőbe öntötték, és faszén lángon megsütötték.

A gofri jellegzetes megjelenésének elérése érdekében a formát azonnal megfordították, amint a tésztát beleöntötték. Az eredmény egy finom gofri volt, amely kívül ropogós, belül puha volt.

A rágcsálnivalót feltaláló vállalkozó szellemű boltosok gondoskodtak arról is, hogy a tömegek számára megfizethető legyen. A gofrisütő miniatűr tojások tömegét hozta létre, amelyeket könnyen szét lehetett törni és külön buborékként megvásárolni.

Ez a snack annyira népszerűnek bizonyult, hogy hamarosan Hongkong szinte minden utcasarkán árúlták.

Buborék Gofri eredete